Afgezien van de chronograafwijzer zijn alle wijzers op de wijzerplaat roségoudkleurig en gebruiken de uren- en minutenwijzer een groene lichtgevende vulling. De wijzerplaatflens is wit en de cijfers zijn in zwart gedrukt. Een rode centrale chronograafwijzer gebruikt een roségouden cursieve ‘B’ en ankerinsignes als contragewicht.

De draaibare ring in twee richtingen op dit horloge staat bekend als de navigatiecomputer. Het maakt gebruik van een Slide-rule complicatie die, in combinatie met de chronograaf, de klimduur, brandstofverbruik, fooien en vele luchtvaartberekeningen kan berekenen, zoals het omzetten van mijlen in zeemijlen. De bezel kan ook als kompas worden gebruikt door de huidige locatie van de zon te meten en om u verder te helpen bij het berekenen van de zaken, is de achterkant van de kast voorzien van een Celsius tot Fahrenheit, samen met het serienummer van het horloge.

De 43 mm Breitling Navitimer 01 chronograaf heeft een kastdikte van 14,60 mm, wat een behoorlijk statige maat is die typerend is voor goedkope breitling horloges waarvan bekend is dat ze robuust zijn gebouwd als spijkers. Hoewel dit meer een verfijnd horloge van dit merk is, kunt u er zeker van zijn dat het net zo duurzaam is als prettig voor de ogen. Voorzien van een stevige zwarte alligatorleren band die witte stiksels gebruikt en een 18kt roségouden tanggesp of vouwsluiting, afhankelijk van het model.

Aangedreven door een intern Breitling kaliber B01 zelfopwindende beweging voor een kloppend hart; Breitling’s eerste fabricagebeweging en hopelijk de eerste van vele. Ze kozen ervoor om de chronograaf te engineeren met een kolomwielmechanisme, wat zorgt voor een duurdere chronograaf dan een nokken-aangedreven chronograafcomplicatie.

Het Breitling 01- of B01-uurwerk met 47 juwelen beweegt met 28.800 VpH en heeft een indrukwekkende gangreserve van 70 uur. Het Breitling B01 uurwerk is geclassificeerd als een zeer nauwkeurig mechanisch kaliber met een COSC Chronometer-aanduiding die bevestigt dat het een minimale nauwkeurigheid van -4 / + 6 seconden per dag moet hebben. Het eerste interne kaliber van Breitling wordt ook gebruikt in de nieuwe goedkope breitling navitimer horloges , de grotere Navitimer 46 mm en door Tudor in hun Heritage Chronograph.