Få moderne urmakere måler seg med kopier klokker cartier når det gjelder hundre år gamle, men likevel eviggrønne design. Vi føler at vi kunne skrevet en bok om utvikling av Cartier-klokkeutvikling – men vi sparer deg for det og i stedet vil skifte fokus med en gang til den nye for 2020 Cartier Santos-Dumont XL Hand-Wind-klokkesamlingen, en rekke av tre nye klokker, alle med en Piaget-avledet hånd-sårbevegelse, senket prisene, og nå en stålvariant.

salg kopi eksklusive klokker Santos har spilt en stor rolle i å snekre banen ikke bare for pilotklokker, men også for herreklokker generelt. I sin mer enn hundre år lange historie har Santos vært mange ting for mange mennesker – men kanskje de fleste av oss vil huske det som den tykke (nesten for tykke) Santos XL som var en stjerne på slutten av 2000-tallet og begynnelsen av 2010-tallet, etterfulgt av den fortsatt ganske klumpete Santos 100 (gjennomgått her).

Flotte klokker i seg selv, de manglet alle noe av delikatessen til de tidligste Cartier Santos-klokkene. Santos-Dumont-samlingen, med den bemerkelsesverdige “-Dumont” -utvidelsen til navnet, markerer et utpreget annerledes tak som svinger i retning av de mindre klokkene med så mye foredling til deres proporsjoner.

Denne trenden fortsetter i Cartier Santos-Dumont XL Hand-Wind-klokker for 2020, som er tilgjengelige i tre varianter: 18 k rosa gull, tofarget med 18 k rosa gull og stål, og en all-stål variant. Alle betegnes som ”ekstra store” av Cartier, de måler 46,6 mm med 33,9 mm og er en imponerende 7,5 mm tykk. Den tynne profilen oppnås ved bruk av et usedvanlig tynt, Piaget-avledet Cartier 430MC kaliber som måler bare 2,15 mm tykt.

Med tanke på at bare de aller nyeste ultratynne bevegelsene er i stand til å strekke kraftreserven, tilbyr dette eldre (men utprøvde) 430P / 430MC kaliberet en kortere 38 timers kraftreserve tilpasset en langsommere driftsfrekvens på 21 600 bph. I praksis betyr det at du vil ønske deg denne vakre hver eneste dag – et gledelig arbeid, for å være sikker.