Λεκάνες Μπάνιου – Χαρακτηριστικά
Οι λεκάνες μπάνιου αποτελούν ένα από τα πιο βασικά κομμάτια στα είδη μπάνιου. Η λεκάνη, εκτός του πρακτικού ρόλου που εξυπηρετεί στην καθημερινή ζωή, συμμετέχει ενεργά στην διακόσμηση του μπάνιου, καθώς αποτελεί ένα από τα μεγάλα κομμάτια του χώρου.

Υπάρχουν διάφορα είδη σε λεκάνες μπάνιου, ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε κατασκευής και ανάλογα με τις τεχνικές προδιαγραφές που θέλουμε να ικανοποιήσουμε στο χώρο μας. Έτσι, οι λεκάνες χωρίζονται σε δαπέδου και κρεμαστές, σε πισωσίφωνες και κατωσίφωνες, σε απλές και πλήρης.

Λεκάνες μπάνιου πλήρης

α) Οι λεκάνες δαπέδου που συνοδεύονται από καζανάκι, το οποίο τοποθετείται επάνω στην λεκάνη και συνδέεται απευθείας μ’ αυτήν. Τις συναντάμε πιο συχνά, καθώς αποτελούν μια αυτόνομη λύση, που δεν χρειάζεται επιπλέον διεργασία για την τοποθέτηση, εκτός από τις κατάλληλες συνδέσεις. Επίσης, δεν χρειάζεται καμία επιπλέον στήριξη, εκτός από το καζανάκι, καθώς στηρίζεται στο πάτωμα και μπορεί να στηρίξη το βάρος της και το βάρος από το καζανάκι μπάνιου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι λεκάνες compact συμπεριλαμβάνουν το κάλυμμα λεκάνης καθώς και το μηχανισμό για το καζανάκι.

β) Είναι οι λεκάνες όπου επίσης συνοδεύονται από το καζανάκι, όπως και οι compact, αλλά το πίσω μέρος της λεκάνης και του καζανακίου εφαρμόζει ολόκληρο στον τοίχο, κρύβοντας μ’ αυτό τον τρόπο όλες τις αποχετεύσεις και τις σωληνώσεις. Το καζανάκι είναι είτε ενωμένο με τη λεκάνη, είτε τοποθετείται στο πίσω μέρος της λεκάνης, δημιουργούντας ένα μονοκόματο αποτέλεσμα, το οποίο εφάπτεται απευθείας στον τοίχο, δημιουργούντας ένα εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα στο μπάνιο.

Λεκάνες μπάνιου κρεμαστές

Οι κρεμαστές λεκάνες αποτελούν την πιο σύγχρονη μόδα στον χώρο των ειδών μπάνιου και υγιεινής. Εϊναι λεκάνες που δεν εφάπτονται στο πάτωμα, αλλά στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στον τοίχο. Η στήριξή τους γίνεται συνήθως με εντοιχισμένα καζανάκια, το οποίο τοποθετούνται εσωτερικά του τοίχου. Το αισθητικό αποτέλεσμα που προσφέρουν είναι ανάλαφρο, μοντέρνο και σίγουρα καλύτερο για την υγιεινή του χώρου, καθώς δεν ακουμπάνε στο έδαφος, με αποτέλεσμα το σημείο αυτό να μην γίνεται φορέας μικροβίων και μολύνσεων.

Λεκάνες μπάνιου δαπέδου

α) Μία ακόμη κατηγορία σε λεκάνες τουαλέτας είναι αυτές που τοποθετούνται απευθείας στο δάπεδο, χωρίς όμως να συνοδεύονται από καζανάκι στο πίσω μέρος. Οι λεκάνες αυτές συνήθως χρησιμοποιούνται για να μειώσουμε την προβολή της λεκάνης από το τοίχο, όταν έχουν κάποιο στενό μπάνιο, πχ. ένα W.C. Αφού το καζανάκι δεν τοποθετείται στο πίσω μέρος της λεκάνης, η προέκταση αυτή δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα να μειώνεται το μήκος της λεκάνης. Η παροχή νερού στις λεκάνες δαπέδου γίνεται από κάποιο εντοιχισμένο καζανάκι που τοποθετείται εσωτερικά του τοίχου, ενώ δεν χρειάζονται κάποια επιπλέον στήριξη, καθώς στηρίζονται απευθείας στο δάπεδο.

β) Όπως και στις απλές λεκάνες, δεν συμπεριλαμβάνεται καζανάκι, και η παροχή νερού γίνεται με κάποιο εντοιχισμένο καζανάκι, που τοποθετείται εσωτερικά του τοίχου. Η διαφορά τους από τις απλές είναι ότι το πίσω μέρος της λεκάνης τουαλέτας είναι ίσιο και εφάπτεται ακριβώς στον τοίχο, κρύβοντας έτσι τη σωλήνωση και τις συνδέσεις της αποχέτευσης, δημιουργώντας ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα στο χώρο.

S-BATH.gr – Όλα για το μπάνιο
Visit for: http://s-bath.gr